ЈОШ ПЕТ ДАНА ДО ЕП: Мајес, Ракић и Рајчевић једногласни – „група смрти”

Репрезентација Србије приводи крају припреме у Спортском центру ФСС у Старој Пазови и броји сате до одласка у Холандију на Европско првенство. До отварања континенталне смотре и дуела Орлова са прваком света Португалом остало је само још пет дана!

Селектор Дејан Мајес говори о актуелном тренутку:

– Да нема проблема то не бисмо били ми. Јован Лазаревић? Видећемо. Вероватно неће моћи да отвори ЕП, надамо се да ће моћи да заигра против Украјине. Првог дана припрема нам се повредио Нинослав Алексић, потом, Младен Коцић. Надамо се да ће то моћи да се реши до 19. јануара.Било је планирано да Орлови пре пута у Амстердам одиграју две контролне утакмице против Марока, у Шапцу и у Лозници, али ти мечеви су отказани – пола тима најбоље селекције Африке заражено је ковидом 19.

– Вирус нам свима прави проблеме: велика зебња и стрепња за све. Молимо се Богу да одемо сви на ЕП. Да ли ће нам фалити те утакмице? Хоће, али играли смо и са Грузијом у претходној акцији. Можда буде и паметно што нисмо одиграли, неки противници, с друге стране, можда и не буду комплетни.


Репрезентација Србије у оквиру Групе А одмериће снаге са Португалом (19.1. у 17.30), Украјином (23.1. у 14.30) и Холандијом (28.1. у 20.30).


Селектор Мајес истиче:

– Анализирали смо противнике: група смрти, најјача на ЕП. Не претимо ни сад никоме, као основни циљ поставили смо пролазак групе, чак и поред свих невоља које нас прате. Желео бих да будемо на нивоу као на СП, надамо се позитивном резултату и против Португалаца. Мечеви са Украјином и Холандијом одлучиваће о нашем останку на ЕП. Хоћемо већ на старту добро да се представимо.РАКИЋ: Храбри нас добра игра са СП

Стефан Ракић једва чека изазове у Холандији:

– Тренирамо добро и лепо смо расположени. Надам се да ће све да буде ОК. Имамо јако тешку групу, храбри нас добра игра са СП. Можемо да играмо са свима, нико неће да уђе олако у меч са нама. Оптимисти смо и поред бројних повреда.

Узданица Орлова усредсређен је на премијерни дуел са Португалом:

– Изгубили смо од њих на СП после 2:2 у регуларном делу. Да смо комплетни, имали бисмо много веће шансе. Видећемо.РАЈЧЕВИЋ: Ником не претимо, никог се и не бојимо

Слободан Рајчевић, адут Орлова, не скрива оптимизам:

– Кад смо на окупу, атмосфера је сјајна. Припреме су напорне, али то је нормално за овај период. Лепо би било да смо могли да играмо пријатељске утакмице са Мароком и видимо где смо са формом, али ми смо професионалци и морамо да се боримо и са тим стварима. Сви муче исту муку.

Боба живи за премијеру са Португалом:

– Ником не претимо, никог се и не бојимо. Португал је фаворит наше групе, генерално – и за медаљу. Украјина и Холандија? Предност дајем нама, морамо то и да оправдамо на ЕП.
Фото: ФСС