ЛАЗАРЕВИЋ СЕ НАДА БРЗОМ ОПОРАВКУ: Волео бих да поново играм са Португалцима

Питање које мучи футсал Србију: хоће ли Јован Лазаревић бити спреман за Европско првенство у Холандији?

На Мондијалу у Литванији оставио је сјајан утисак, али убрзо се повредио и испао из строја.

Директор ФСС за футсал и женски фудбал Бојан Павићевић се нада да ће наш ас бити спреман за друго коло са Украјином, селектор Дејан Мајес га, такође, једва чека међу Орловима.Лазаревић је у разговору за Спортски журнал открио како тече период рехабилитације:

– Не­ду­го по по­врат­ку са СП осе­тио сам не­у­год­ност по­вре­де пре­по­на и 16. де­цем­бра опе­ри­сан сам у Мо­скви. Кре­нуо сам ла­га­но да тре­ни­рам, ра­дим са Алек­сан­дром Пе­тро­ви­ћем и ве­ру­јем да ћу убр­зо да се опо­ра­вим. Оче­ки­ва­ња су да то­ком ЕП бу­дем у ста­њу да се на­ђем на те­ре­ну, чи­ним све што је у мо­јој мо­ћи да се то де­си, не­за­хвал­но је прог­но­зи­рати та­чан тер­мин.


Лазаревић ће са руским Тјуменом од 28. априла до 1. маја играти на фајнал-фору Лиге шампиона, у конкуренцији Барселоне и португалских великана Спортинга и БенфикеНи Португалцима, светским првацима, није свеједно да ли ће Србију 19. јануара на отварању ЕП у Амстердаму предводити Јован Лазаревић. На СП у Литванији, у осмини-финала, два пута је Рикардињу и друговима маестрално затресао мрежу.

– Во­лео бих да по­но­во за­и­грам са Пор­ту­гал­ци­ма, из­ми­го­љи­ли су нам се у Литванији. Ус­пе­ли смо да се вра­ти­мо у меч, али не и да га пре­о­кре­не­мо, што не би би­ло не­за­слу­же­но. Ве­ру­јем у са­и­гра­че да су и са­д у ста­њу да рав­но­прав­но иза­ђу на цр­ту ве­ли­ком ри­ва­лу, Не ис­кљу­чу­јем мо­гућ­ност да груп­ну фа­зу у Ам­стер­да­му за­вр­ши­мо на пр­вом ме­сту – оптимиста је био Лазаревић у интервјуу познатом футсал новинару Ивану Павловићу.


Јован Лазаревић је на Футсал планету номинован за најбољег играча у 2021. на свету! У топ 10 су и Боруто (Аргентина, Пескара), Ерик (Спортинг, Португал), Естебан (Леванте и КПРФ, Шпанија), Ферао (Барселона, Бразил), Хасанзаде (Исфахан, Иран), Мерлим Бабалу (Спортинг, Италија), Пани Варела (Спортинг, Португал), Пито (Интер Мовистар, Бразил) и Родриго (Магнус, Бразил)