ФСВ: Окупљање талентованих футсал играча у Новом Бечеју

Нема предаха за новог селектора Омладинске футсал репрезентације Србије, Марко Гавриловић се дан после одрађених мини-припрема у Врњачкој Бањи, запутио у Банат, у Нови Бечеј.

Од 15.30 до готово 22.00 сата је у дворани Спортско-рекреативног центра „Јединство“ у Новом Бечеју, тренирао футсал играче из целе Војводине, у две старосне категорије 2002/2003 и 2004/2005.

„Тридесет и један (31) играч у две старосне категорије а из девет (9) различитих клубова са подручја ФС Војводине добило је шансу на јучерашњем селективном тренингу у СРЦ „Јединство“ у Новом Бечеју. Као и на тренинзима у осталим регионима, задовољан сам виђеним и акција је у потпуности успела“ – сумира прве утиске Гавриловић.

„Из старије генерације неки ‘нови’ дечаци су скренули пажњу на себе пред квалификације за ЕП. С друге стране, кад говоримо о наредној генерацији U19, овим тренингом смо завршили круг обиласка по регионима и направили базу од 62 играча. Имамо обавезу да пратимо напредак тих момака у футсал клубовима и да временом ширимо ту базу. Радује ентузијазам све више клубова и спремност да се посвете раду са младима. Верујем да ћемо времемом заједничким радом успети да подигнемо и квалитет и број младих играча у Србији и да су ови селективни тренинзи само први корак на том путу.“ – искрен је Гавриловић.

У раду на тренинзима учествовали су селектор Марко Гавриловић, као и су и Драган Ђорђевић помоћни тренер U19 репрезентације и тренер голмана Иван Мандић.

Гавриловић истиче и оне који су му помогли у овој акцији: – „Захвалио бих се клубу домаћину КМФ ТИСА,  на сјајној организацији овог догађаја. Хвала и комесару за такмичење Футсал лига на подручју ФС Војводине Борису Правиловићу.“

Омладинска футсал лига Војводине се неумитно ближи крају, преостало је да се одиграју још две финалне утакмице. Прва је на реду, већ у суботу, од 20.00 часова у хали у Футогу, где ће домаћа Фортуна дочекати Летећег Холанђанина из Врбаса. Реванш је на програму за недељу дана када ће у Врбасу, бити одлучен коначни победник и првак ОФЛ Војводине за 2021/2022 сезону.

После скоро два месеца такмичења 16 омладинских клубова, ће добити епилог, ко ове сезоне има најбољу младу селекцију…