ПРЕМИЈЕРА: Ослабљена Србија храбро на европског и светског првака!

Европско првенство у Холандији 2022. отвориће утакмице Групе А: Србија – Португал (17.30) и Холандија – Украјина (20.30), у Зиго дому у Амстердаму.

Због ситуације са омикрон верзијом коронавируса публици није дозвољено присуство.


Премијеру Орлова са светским и европским прваком љубитељи футсала у Србији моћи ће уживо да посматрају на другом програму РТСЖелимо да оставимо позитиван утисак, како би наставак ЕП био онакав какав прижељкујемо. Добро познајемо Португал, важно је да у меч уђемо храбро и отресито, на СП у Литванији можда смо их и превише респектовали у првом полувремену (Дејан Мајес, селектор Србије)Наша репрезентација биће значајно ослабљена: пред пут у Холандију позитиван на тесту на коронавирус био је Нинослав Алексић, док је из истог разлога, после вађења бриса у Амстердаму, из строја испао и Слободан Рајчевић (у карантину је, аутоматски, Бобин цимер: Никола Матијевић).Храбри нас чињеница да се Јован Лазаревић полако опоравља и очекујемо да наступи на овом шампионату (Мајес)Дан који смо сви чекали: меч са првацима Европе и света увек је изазов. Поштовање постоји, пре свега – вера у себе и наш квалитет. Циљ нам је да прођемо групу (Страхиња Петров, адут Орлова)ГРУПА А – прво коло (19. јануар): Србија – Португал (17.30), Холандија – Украјина (20.30), друго коло (23. јануар): Србија – Украјина (14.30), Португал – Холандија (17.30), треће коло (28. јануар): Украјина – Португал (20.30), Холандија – Србија (20.30)


Очекивања су нам велика и легитимна, али смо и свесни шта морамо да урадимо да бисмо поново осетили оно што смо у прошлости. ЕП ће бити избалансирано, не сумњам у много изненађења. Имамо изузетно тешку групу, Србија је један од најјачих тимова у Европи, то смо врло добро осетили у осмини финала СП (Жорж Браз, селектор Португала)Не очекујем лаку утакмицу. Србија има сјајне играче, чак и у одсуству петорице. Најважније је да будемо фокусирани на себе (Сесилио, голгетер Португала)


Србија – Португал

Амстердам – Зиго дом. Без присуства публике. Судије: Никола Јелић (Хрватска), Ведран Бабић (Хрватска) и Кјара Перона (Италија). Мерилац времена: Давид Грондал Нисен (Данска).

СРБИЈА: Момчиловић (г), Коцић, Васић, Рамић, Томић, Пршић (кап), Лазаревић, Петров, Ракић, Милосављевић, Стојчевски, Вулић (г). Селектор: Дејан Мајес.

ПОРТУГАЛ: Андре Соуса (г), Жоао Матош (кап), Пасо, Афонсо, Бруно Коељо, Паулета, Пани, Мигел Анхело, Тијаго Брито, Ерик, Сесилио, Зики, Бебе (г). Селектор: Жорж Браз.


Фото: ФСС