СРБИЈА ЈАЧА ЗА УКРАЈИНУ: На прве бодове са Алексићем и Матијевићем

Репрезентацију Србије данас на Европском првенству у Холандији очекује меч другог кола против Украјине у Амстердаму (14.30, РТС 2): оба тима су на премијери доживела поразе и све ће учинити да освоје прве бодове и приближе се једном од прва два места Групе А која гарантују пласман у четвртфинале.


Група А – прво коло (19. јануар): Србија – Португал 2:4, Холандија – Украјина 3:2, друго коло (23. јануар): Србија – Украјина (14.30), Португал – Холандија (17.30), треће коло (28. јануар): Украјина – Португал (20.30), Холандија – Србија (20.30)Задржали смо позитивну атмосферу. Охрабрује што нам се прикључио Нинослав Алексић, имао је повреду скочног зглоба и таман кад је требало да почне да тренира добио је корону, али сад је добро и допутовао је из Београда. Битна ствар: Никола Матијевић је негативан, имамо двојицу појачања у ротацији, деловаћемо озбиљније (Дејан Мајес, селектор Србије)Ценимо Украјину, на високом су нивоу у тркачком и физичком смислу. Верујем да имамо превагу у техничком и тактичком, знам да ћемо победити. Гледао сам Украјинце против Холандије, имали су више изгледних шанси и тријумф домаћина није реалан (Мајес)Значиће нам Алексић. Добро тренирамо и пробаћемо да остваримо што бољи резултат. Већ смо играли са Украјином и победили смо у Нишу. Тад су били јачи него сада, спремамо се као да играмо против Португала (Стефан Ракић, узданица Орлова)


Не знам какво је стање у српској свлачионици, али смо веома мотивисани јер је утакмица за нас као финале, то нам је последња шанса да уђемо у четвртфинале. Србија је сјајан тим, доста су напредовали последњих година. Веома су јаки (Александр Косенко, селектор Украјине)


КАО ФИНАЛЕ: Косенко Фото: УЕФА

Србија – Украјина

Амстердам – Зиго дом. Без присуства публике. Судије: Давид Грондал Нисен (Данска), Габор Ковач (Мађарска) и Седрик Пелисије (Француска). Мерилац времена: Адмир Заховић (Словенија).

СРБИЈА: Момчиловић (г), Алексић, Коцић, Матијевић, Васић, Рамић, Томић, Пршић (кап), Петров, Ракић, Рајчевић, Милосављевић, Стојчевски, Вулић (г). Селектор: Дејан Мајес.

УКРАЈИНА: Ципун (г), Радевич, Разуванов, Лебид, Сириј, Черниавскиј, Абакшин, Журба, Фарењук, Корсун, Шотурма (кап), Педијаш, Зварик, Савенко (г). Селектор: Александр Косенко.


Фото: ФСС