ГРУЗИЈА У ЧЕТВРТФИНАЛУ: Талес загорчао живот Босанцима, рампа Азера Шпанцима

Данас су на Европском првенству у Холандији одигране утакмице другог кола Групе Д у Гронингену: Босна и Херцеговина – Грузија 1:2  и Шпанија – Азербејџан 2:2.


Четвртак је на ЕП слободан дан, док су у петак на програму мечеви треће рунде Групе А: Украјина – Португал (20.30, Гронинген) и Холандија – Србија (20.30, Амстердам) и Групе Б: Словенија – Финска (17.30, Амстердам) и Казахстан – Италија (17.30, Гронинген)


Босна и Херцеговина је прво полувреме решила у своју корист голом Нермина Кахвеџића, али је Грузија на крилима натурализованих Бразилаца поново преокренула резултат и коло пре краја обезбедила пласман у четвртфинале.

Јунаци су били бивши играч Економца и Црвене звезде Талес (пресекао пас и погодио са своје половине терена) и Петри Бранко.


МАЈСТОР: Талес Фото: УЕФА

Веома сам срећан са овом другом победом! Ово је велики изазов за Грузију и радили смо напорно да бисмо били овде. Немам речи! Сваки пут кад причам са женом каже ми да играм најбољи футсал у каријери, претпостављам да је то због искуства и што знам више о овој игри (Талес за сајт УЕФА)


Босна и Херцеговина – Грузија 1:2 (Кахвеџић 6’19 – Талес 24’59, Петри Бранко 27’47)ГРУПА Д – прво коло (22. јануар): Грузија – Азербејџан 3:2, Шпанија – Босна и Херцеговина 5:1, друго коло (26. јануар): Босна и Херцеговина – Грузија 1:2, Шпанија – Азербејџан 2:2, треће коло (29. јануар): Грузија – Шпанија (17.30, Гронинген), Азербејџан – Босна и Херцеговина (17.30, Амстердам)


Реми Азербејџана са Шпанијом представља изненађење, поготово што Црвена фурија важи можда и за највећег фаворита за титулу, али Лозано (аутогол, па гол) и друштво су се и са бодом приближили нокаут фази.


ИСКУПЉЕЊЕ: Лозано погађа за реми Шпаније Фото: УЕФА

Шпанија – Азербејџан 2:2 (Раул Гомез 11’28, Лозано 30’01 – Лозано аутогол 9’16, Атајев 16’38)ТАБЕЛА: Грузија 6, Шпанија 4, Азербејџан 1, Босна и Херцеговина без бодова


Насловна: Грузија слави пласман у четвртфинале Фото: УЕФА