ФСРЗС: Смедерево најбоља омладинска екипа на Западу

Минулог викенда је завршена Омладинска лига ФСРЗС финалном утакмицомм у Смедереву. Премо очекивању наслов првака је освојила екипа КМФ Смедерево под вођством тренера Драгана Ђорђевића више него заслужено.

СМЕДЕРЕВО – ЛОЗНИЦА ГРАД 2018   9:4 (6:1)

Победник финала одлучен је после првих 20 минута које су футсалери  Драгана Ђорђевића решили у своју корист убедљивим резултатом 6:1. Смедеревци су већ у другом минуту, после оправдано досуђеног казненог ударца, повели голом Матеје Ћирке. После једне грешке домаћих, Бојић је поравнао резултат на 1:1. То као да је разљутило смедеревске футсалере који су до истека првог полувремена још пет пута погађали мрежу Лозничана. Ћирка се још једном уписао у листу стрелаца, Стојановић је три пута матирао голмана гостију, а изванредан погодак са дистанце, од око 10 метара постигао је Пауновић.

Лозница је почетком другог полувремена постигли два брза гола, стигли на  пристојних 6:3, али су домаћи играчи брзо одговорили… Ћирка се још два пута уписао у листу стрелаца, а Пауновић је са половине терена казнио игру Лозничана без голмана. Стрелци за госте из Лознице су били поред Бојића, Ћирић и Деспотовић.

По завршетку сусрета проглашени су најбољи појединци финалног сусрета. Најбољи чувар мреже је Данијел Дичић, голман Смедерева, најбољи стрелац првенства региона Западне Србије са 15 погодака је Милорад Бојић из Лознице, а најбољи играч, сасвим заслужено је Матеја Ћирка из Смедерева. Матеја Ђирка је већ стандардни У19 репрезентативац Србије а изданак је футсал школе Форума из Вршца, и тренера Ненада Варађана.

После церемоније доделе медаља, Урош Николић, капитен омладинаца КМФ Смедерево примио је пехар ФСРЗС из руку Ненада Николића.

„Био је ово фудбалски спектакл у Смедереву где су моји момци послушали све моје савете из свлачионице. Знали смо да играмо са озбиљним противником, кога смо савладали у првенству са 2:0 и знали смо да ће нијансе одлучити. Захвалио бих се публици, која је дошла у великом броју, као и екипи Лознице која је одиграла једну фер и коректну утакмицу. Они су показали много жеље и борбености и мислим да је будућност српског футсала у овим екипама. Ми идемо даље у борну за првака државе“  – рекао је после меча тренер Смедерева,  Драган Ђорђевић.

У полуфинални утакмицама Смедерево је савладало Ивањицу са такође убедљивих 9:3, док jе Лозница град 2018 била боља од вршњака из Бајине Баште  6:3.