Омладинска футсал лига ФСВ: Холанђани поново најбољи у Војводини

У реваншу омладинска селекција КМФ Летећег Холанђанина поново победила вршњаке из Футога и потврдила доминацију у Војводини.

КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН – победник ОФЛ ФС Војводине

Пред око 200 гледалаца у великој дворани ЦФК „Драго Јововић“ одигран је реванш утакмица финала Омладинске футсал лиге ФС Војводине, између Летећег Холанђанина и Фортуне из Футога. Након победе у првој утакмици финала у Футогу, од 7:4, изабраници шефа стручног штаба врбашана Игора Мирицког су показали и у реваншу да су квалитетнија, мада млађа и пре свега уигранија футсал екипа. Мора се констатовати да су гости из Футога, дошли у Врбас са само укупно осам играча уписаних у протокол јер су им чак три играча повређена.

Успех је направила млада екипа из Футога, јер је Фортуна прво избацила у четвртфиналу Форум из Вршца а затим и квалитетну селекцију Кикинде да би на крају изгубили од тренутно боље екипа из Врбаса. Тренер Фортуне Жељко Јазић мора бити презадовољан издањима омладинаца за разлику од сениора…

КМФ ФОРТУНА Футог – финалиста ОФЛ ФС Војводине (сезона 2021/2022)

Није тренер Мирицки рачунао на искусне и повремене U19 репрезентативце Србије Митра Ераковића и Слободана Копривицу, већ се определиo да подмлади састав и пружи шансу кадетима, што се на крају испоставило као пун погодак – селектор Марко Гавриловић је позвао голмана Петра Маројевића и капитена Андреја Шмита у Врњачку Бању, на припремни турнир U19 селекције Србије.

Пехар, и поклон пакет ФСВ, пораженој екипи Фортуне тј. капитену Радету Варгецу је уручио делегат Драгутин Божовић. Док је првацима ОФЛВ тј. капитену Летећег Холанђанина Андреју Шмиту доделио пехар и поклон пакет, Комесар за такмичење ФСВ Борис Правиловић.

КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН – КМФ ФОРТУНА     6:0 (4:0)

Врбас, велика дворана ЦФК „Драго Јововић“, 30. јануар 2022. у 16.00. Гледалаца око 200. Судије ФСВ: Кузмановић Немања и Рељић Филип, делегат: Божовић Драгутин. Стрелци: 1:0 Лука Драгнић у 9.мин, 2:0 Вукашин Вујовић у 10.мин, 3:0 Матија Клисарић у 14.мин, 4:0 Андреј Шмит у 18.мин, 5:0 Матија Клисарић у 25.мин, и 6:0 Немања Муминовић у 38.минуту /КУ 6.метара/.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН: Јован Даниловић (голман), Андреј Шмит /кап./, Вукашин Вујовић, Немања Муминовић, Лука Драгнић, Маројевић Петар (голман), Миодраг Шуваков, Стефан Милићевић, Алекса Тутњевић, Матија Клисарић, Константин Тот, Вук Правиловић и Зоран Костелник. Тренер: Игор Мирицки.

ФОРТУНА: Петар Панић (голман), Никола Поповић, Немања Поповић, Раде Варгец /кап./, Панин Филип, Спасојевић Никола, Павловић Александар и Никола Тодоровић. Тренер: Жељко Јазић.