Одржана седница ИО ФСС

У среду 2. фебруара у поподневним часовима одржана је 21. седница ИО ФСС у Старој Пазови. Све одлуке су донете једногласно, издвајамо најважније а нарочито одлуке везане за футсал…

Усвојен је Пословник о раду Одбора за спровођење избора, као и прописи који се односе на Веће за решавање спорова ФСС – Пословник о раду за решавање спорова ФСС и Одлука о накнадама трошкова у поступцима пред Већем за решавање спорова ФСС

Усвојен је план набавки за 2022. годину, као и извештај о попису имовине и обавеза на дан 31. децембра 2021 године.

ИО ФСС донео је одлуку да се финална утакмица футсал Купа Србије одигра 21. априла 2022. у спортској хали Врање у Врању. А као предигра биће на програму и финална утакмица за првака Србије у омладинској конкуренцији, такође у Врању.

Верификовани су и уговори о одигравању пријатељских утакмица националне А селекције у ФИФА термину март 2022. године. Наш национални тим одиграће 24. марта утакмицу у Будимпешти против Мађарске, а пет дана касније у Копенхагену против најбоље селекције Данске.

ИО ФСС донео је одлуку о премијама за пласман футсал репрезентације Србије на УЕФА Футсал ЕУРО у Холандији.

За селектора Футсал А селекције изабран је Дејан Мајес, а за селектора футсал У19 селекције Марко Гавриловић, а за селектора футсал женске А селекције изабран је Владимир Јовановић.

Извршена је промена у саставу Судијске комисије, уместо Дејана Сантрача изабран је Марко Поповић.

Извршене су и корекције листа делегата Супер и Прве лиге Србије, као и листа посматрача Супер и Прве лиге Србије.

ДЕЈАН МАЈЕС – селектор А репрезентације Србије у футсалу

На крају донета је одлука о начину наплате чланарина Фудбалског савеза Србије и то тако што ће  једном наплаћена чланарина важити током целе календарске године без обзира на то да ли ће поједини играч или играчица променити клуб и територијални савез у току календарске године.

(Извор: ФСС)