FUTSAL LOVE SERBIA: Орлићи и трећом победом освојили турнир у Врњачкој Бањи

Омладинска репрезентација Србије je oсвојила зимски турнир FUTSAL LOVE SERBIA у Врњачкој Бањи. Изабраници селектора Марка Гавриловића су везали и трећу победу у низу, а овог пута пала је и селекција Румуније.

Прво је у поподневном програму, у првој утакмици трећег кола Белорусија савладала Босну и Херцеговину са 3:0, чиме су дечаци из Белоруске селекције освојили друго место а БиХ је била трећа.

Није било дилеме да ли ће репрезентација Србије победити реално гледано најслабију селекцију на турниру, већ је било питање само са којом разликом ће Орлићи славити… Већ на самом почетку меча Србија је повела, у трећем минуту, преко Лазара Живановића, Након једног прекида за Румунију Орлићи се добро бране, секу лопту и муњевитим контранападом у три потеза постижу погодак – 0:1! Мора се признати да се селкција Румуније својски трудила да покуша да постигне бар почани погодак, али им то није успело. У 13. минуту утакмице одбрамбени играч гостију поклања лошим пасом лопту, а на правовремену асистенцију Александра Томића Бранислав Живановић на другој стативи користи прилику и рутински постиже и други гол за вођство 0:2!

 

Други део утакмице селектор Гавриловић често мења поставу Орлића дају практично свима пристојну минутажу чак и дебитантима. На средини другог полувремена Румуни греше а казнени ударац прецизно изводи Урош Николић – 0:3! Непун минут касније брза акција орлића, Павле Савковић асистира Милораду Бојићу који погађа мрежу иза леђа румунског голмана за 0:4. Да би тачку на овај сусрет и победу Орлова после уигране акције после директног ударца на асистенцију новопеченог репрезентативца Андреја Шмита Павле Савковић постиже гол за коначних 0:5!

Ако се по јутру дан познаје имаће селектор и играчи да се надају на квалификационом турниру средином марта опет у Врњачкој Бањи, у конкуренцији Француза, Мађара и Словенаца.

РУМУНИЈА – СРБИЈА 0:5 (0:2)

Врњачка Бања, хала „Владе Дивац“. Судије: Волха Паулитус (Белорусија), Јасенко Пљевљак (БиХ), и Стеван Лазаревић (Србија). Стрелци: 0:1 Лазар Живановић у 2:57, 0:2  Бранислав Живановић у 12:49, 0:3 Урош Николић у 29:51 (пенал), 4:1 Бранислав Живановић у 18:10, 0:4 Милорад Бојић у 30:18, 0:5 Павле Савковић у 33:42. Жути картони: Александар Станковић (Србија), Дариус Рока и Норберт Барбоз (Румунија).

РУМУНИЈА: Андреи КРУДУ (голман), Даниел ИЛИЕ, Василе ПРУТЕАНУ, Андреи БУХАЦЕАНУ, Томас НАЂ, Јанош ЧОНГОР, Флорентин ЈУРЈ, Бенце БОГА, Дариус РОКА, Роберт КАРУНТУ (голман), Мадалин ТРИОН, Сорин ТРИФУ и Норберт БАРБОЗ. Селектор: Ендре КАЦСО.

СРБИЈА: Лука ЂОРЂЕВИЋ (голман), Александар СТАНКОВИЋ, Урош НИКОЛИЋ, Милорад БОЈИЋ, Андрија МАРЈАНОВИЋ, Павле САВКОВИЋ, Лазар ЖИВАНОВИЋ, Александар ТОМИЋ, Петар МАРСЕНИЋ, Бранислав ЖИВАНОВИЋ, Вељко ПЕТРОВИЋ (голман), Андреј ШМИТ, Урош НЕДЕЉКОВИЋ и Немања ПАУНОВИЋ. Селектор: Марко ГАВРИЛОВИЋ.

 

  1. фебруар 2022.

СРБИЈА – БЕЛОРУСИЈА   3:2 (1:1)

РУМУНИЈА – БИХ   0:7 (0:3)

  1. фебруар 2022.

БЕЛОРУСИЈА – РУМУНИЈА   5:2 (4:2)

СРБИЈА – БИХ    8:4 (4:1)

  1. фебруар 2022.

БЕЛОРУСИЈА – БИХ   3:0 (2:0)

СРБИЈА – РУМУНИЈА   5:0 (2:0)