Гавриловић: Терен у Врњачкој Бањи ће показати да ли смо за ЕП

Иако је првенство у пуном јеку и сениори су прерано завршили, на жалост, такмичење на ЕП у групи, сад се фокус преусмерава на УЕФА квалификације за Омладинску селекцију Србије.

Недавно завршени турнир FUTSAL LOVE SERBIA у Врњачкој Бањи, у одличним условима и сјајној организацији, пријао је Орлићима, који су суверено освојили прво место, уз три победе, у исто толико мечева. Међутим, нема предаха – већ у марту следи оно најбитније за ову генерацију: квалификациони УЕФА турнир управо у Врњачкој Бањи /16.-19.март 2022.године/.

Кратак осврт на протекли период дао је за наш портал селектор – Марко Гавриловић:

„Овај турнир нам је послужио да симулирамо квалификације за ЕП и да, као што ћемо и играти у марту, одиграмо три меча против три различита противника у четири дана. Задовољан сам виђеним на терену. Доминирали смо и заслужено победили Белорусију 3:2, БиХ 8:4 и Румунију 5:0. Променили смо много тактичких решења у односу на претходни период, радили смо на томе током припрема од 10. до 17. јануара, као и у склопу припрема пред овај турнир од другог до седмог  фебруара и игра полако почиње да добија обрисе какве желимо. На моменте смо играли  квалитетан футсал и били на нивоу потенцијала који имамо. Међутим, репрезентације Француске, Мађарске и Словеније су и индивидуално и физички и тактички знатно квалитетнији ривали у поређењу са Белорусијом, Босном и Румунијом и чекају нас потпуно другачији мечеви. Папир каже да смо ми, пошто смо жребани из четвртог шешира, аутсајдери у групи, али мене не занима шта папир каже:  терен је једино мерило свега! Ми ћемо, сигуран сам, изаћи на паркет са жељом да дамо све од себе и јасном идејом како да победимо сваког противника.“

Играчи репрезентације U19 су се вратили у клубове где махом наступају за сениорске саставе, али очекује нас и завршница Омладинске футсал лиге ФСС. Победнике региона чека прво жреб, потом полуфинални мечеви и финале као предигра финалне утакмице КУП-а ФСС у Врању. Смедерево, Палеж, Гвоздени пук и Летећи Холанћанин ће укрстити копља за најбољу футсал екипу у Србији.

„Тренутно су момци окренути обавезама у клубовима. Све их чекају заостале утакмице првенства, као и мечеви КУП-а и завршнице лиге младих на нивоу ФС Србије. Згуснут распоред обавеза, како по клубовима тако и у репрезентацији и надам се да ћемо имати и мало среће у наредном периоду и да ће сви момци бити здрави у марту“ – јасан је Гавриловић.

„Искористио бих ову прилику да позовем све љубитеље футсала да дођу у Врњачку Бању од 16. до 19. марта и да нам пруже присуством подршку. Знам да сам субјективан, али момци које предводим понашањем и игром заслужују знатно већу подршку са трибина него што су је имали до сада. Сигуран сам да ће нам уз пуну халу бити много лакше да остваримо циљ и одемо на толико жељено првенство Европе“ – сумира утиске и позива љубитеље футсала у Врњачку Бању Марко Гавриловић.