ФСВ: Спартак и Летећи Холанђанин у борби за титулу

Суботички Спартак и Летећи Холанђанин из Врбаса ће се борити у финалној серији Футсал лиге Војводине за титулу, и пласман у Другу футсал лигу Србије. Спартак је имао лакшу путању јер је прво у четвртфиналу савладао Кикинду а у полуфиналу ЖАК Јуниор из Сомбора. Док су врбашки футсалери декласирали Краљевићево из Качарева а затим славили и у дерби утакмицама полуфинала, Форум из Вршца. У првој утакмици у Врбасу славили су Летећи Холанђани 1:0, док у реваншу је такође било 1:0 али за вршчане. Успешнији су били Летећи Холанђани на пенал рулету, и славили су у Миленијуму 5:4.

Суботички Спартак је знатно ослабљен јер га је у зимском прелазном року напустио нападачки тандем Чедомир Томчић и Веселин Губеринић (КМФ Нови Сад) а довели су врсног левоногог нападача Срђана Вуковића из Сомбора. Са друге стране тренер Игор Мирицки се ослања на талентоване играче који долазе из омладинског погона (браћа Шмит, Авдаловић, Радовић, Драгнић, Муминовић, Радановић… ) али има још у ротацији неколико искусних футсалера (Лазетић, Пековић, Стјеповић…), који су раније наступали у Првој футсал лиги Србије.

Прва утакмица финалне серије (игра се на две добијене) на програму је у понедељак, од 19.30 у великој дворани ЦФК „Драго Јововић“. Реванш је за недељу дана у Суботици, ако обе екипе буду имале по једну победу, „мајсторица“ ће се одиграти такође у Суботици јер је Спартак био првопласирани у првом делу сезоне.

(Графика: Србија ФУТСАЛ Уживо)