FSV: Spartak i Leteći Holanđanin u borbi za titulu

Subotički Spartak i Leteći Holanđanin iz Vrbasa će se boriti u finalnoj seriji Futsal lige Vojvodine za titulu, i plasman u Drugu futsal ligu Srbije. Spartak je imao lakšu putanju jer je prvo u četvrtfinalu savladao Kikindu a u polufinalu ŽAK Junior iz Sombora. Dok su vrbaški futsaleri deklasirali Kraljevićevo iz Kačareva a zatim slavili i u derbi utakmicama polufinala, Forum iz Vršca. U prvoj utakmici u Vrbasu slavili su Leteći Holanđani 1:0, dok u revanšu je takođe bilo 1:0 ali za vrščane. Uspešniji su bili Leteći Holanđani na penal ruletu, i slavili su u Milenijumu 5:4.

Subotički Spartak je znatno oslabljen jer ga je u zimskom prelaznom roku napustio napadački tandem Čedomir Tomčić i Veselin Guberinić (KMF Novi Sad) a doveli su vrsnog levonogog napadača Srđana Vukovića iz Sombora. Sa druge strane trener Igor Miricki se oslanja na talentovane igrače koji dolaze iz omladinskog pogona (braća Šmit, Avdalović, Radović, Dragnić, Muminović, Radanović… ) ali ima još u rotaciji nekoliko iskusnih futsalera (Lazetić, Peković, Stjepović…), koji su ranije nastupali u Prvoj futsal ligi Srbije.

Prva utakmica finalne serije (igra se na dve dobijene) na programu je u ponedeljak, od 19.30 u velikoj dvorani CFK „Drago Jovović“. Revanš je za nedelju dana u Subotici, ako obe ekipe budu imale po jednu pobedu, „majstorica“ će se odigrati takođe u Subotici jer je Spartak bio prvoplasirani u prvom delu sezone.

(Grafika: Srbija FUTSAL Uživo)