ФС Војводине: Спартак победа дели од Друге лиге

Иако је велика дворана ЦФК „Драго Јововић“ била добро попуњена, јер се на трибинама нашло више од 400 љубитеља футсала, ипак су славили гости из Суботице. Мало неочекивано али потпуно заслужено…

Одлична футсал утакмица у Врбасу, после неколико сезона виђен је квалитетан и пре свега ефикасан футсал. Спартак из Суботице је показао да коначно одигра у најбитнијим утакмицама најбоље, а домаћи састав Летећег Холанђанина ипак има шансу у реваншу јер се игра на две добијене утакмице. Тренер Игор Мирицки је имао више играча у ростеру али пре свега млађих и недовољно искусних осим Лазетића, Стјеповића и Пековића. Док су гости били „нашпановани“ 100 %, и сигурном игром у одбрани и брзим контра нападима угрожавали гол вратара Маринковића који није био на висини задатка ово вече… Са друге стране, голман Спартака Бјелица, иначе врбашанин, један од најзначајних плавих голубова који су допринели победи, на гостујућем терену. Морају се истаћи у редовима Спартака, одличне роле искусног пивота Милана Чичића, и хитноногог Золнаића уз стандардно добре Томића, Поповића и појачање Вуковића.

Почетак је припао домаћим играчима који су високим пресингом диктирали темпо а гости су вребали прилику из контра напада. И док су врбашани атаковали према голу Бјелице, једна контра је донела гол Спартаку у 6. минуту а стрелац је био Золнаић, који је по боку пробио и искоса погодио гол. Врбашани нападају још жешће а коначно гол поравнава расположени Јовановић – 1:1! Тада се буди и публика, а Лазетић је голом у 18.минуту преокренуо на 2:1, и подсетио на дане када је играо против Марба, Економца, Лимана… Међутим, тотални преокрет се десио у свега 90 секунди када Спартак постиже три гола – Чичић, Томић и опет Золнаић. Хладан туш за домаће играче, јер је на семафору писало 2:4 после првих двадесет минута.

Иако је Јовановић на асистенцију Радовића смањио на 3:4 већ у првом минуту наставка, игра Летећег Холанђанина се распала у свега непуних пет минута када су гости постигли чак 4 гола – Чичић, Арежина, Золнаић и опет Арежина. У 29. минуту на семафору је писало 3:8, већ је тада решено питање победника, до краја су врбашки футсалери само ублажили пораз 6:8, головима Илије Јовановића (2) и старијег Шмита.

КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН – КМФ СПАРТАК   6:8 (2:4)

Врбас, хала ЦФК „Драго Јововић“. Гледалаца око 450. Судије: Петар Радојчић, Марко Пурић и Филип Рељић. Стрелци: 0:1 Золнаић 6.мин, 1:1 Јовановић 11.мин, 2:1 Лазетић 18.мин, 2:2 Чичић 2:2 19.мин, 2:3 Томић 19.мин, 2:4 Золнаић 2:4.мин, 3:4 Јовановић 21.мин, 3:5 Чичић 24.мин, 3:6 Арежина 26.мин, 3:7 Золнаић 28.мин, 3:8 Арежина 29.мин, 4:8 Јовановић 31.мин, 5:8 Шмит Мартин 37.мин, и 6:8 Јовановић у 40.минуту. Жути картони: Авдаловић Вукашин у 29.минуту (Л.Холанђанин), и Горан Поповић (Спартак) у 35.минуту.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН: Мартин МАРИНКОВИЋ, Мартин ШМИТ, Данило РАДОВИЋ /Кап/, Вукашин АВДАЛОВИЋ, Радослав ЛАЗЕТИЋ, Петар МАРОЈЕВИЋ, Андреј ШМИТ, Лазар РАДАНОВИЋ, Вукашин ВУЈОВИЋ, Илија ЈОВАНОВИЋ, Немања МУМИНОВИЋ, Зоран СТЈЕПОВИЋ, Лука ДРАГНИЋ и Немања ПЕКОВИЋ. Тренер: Игор Мирицки.

СПАРТАК: Милош БЈЕЛИЦА, Горан ПОПОВИЋ /Кап/, Срђан ВУКОВИЋ,  Никола ТОМИЋ, Никола МКСИМОВИЋ, Александар ЗОЛНАИЋ, Момчило АРЕЖИНА, Матео КУЈУНЏИЋ, Никола БАШИЋ, Недо НЕДИЋ и Милан ЧИЧИЋ. Тренер: Маријан Тумбас.

Друга утакмица, финалне серије Футсал лиге Војводине је на програму у понедељак, 18. априла у Хали спортова „Дудова шума“ у Суботици, а почетак је заказан за 20.30.