ФСВ: Спартак ремијем до пласмана у Другу лигу Србије

Трилер завршница друге утакмице финалне серије Футсал лиге Војводине у хали спортова „Дудова шума“ у Суботици. Пред око 250 гледалаца, одиграна је друга утакмица финала плеј офа између домаћег Спартака и Летећег Холанђанина из Врбаса.

СПАРТАК Суботица – ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН Врбас  3:3 (1:1)

Иако су изгубили прву утакмицу у Врбасу, играчи Летећег Холанђанина су диктирали темпо, имали више лопту у поседу и ређали шансе. На голу суботичана је опет на висини задатка био одлични Бјелица. Међутим, након добре акције Лазетић матира одбрану Спартака за 0:1, после непуна два минута игре. Спартак је изједначио фантастичним ударцем са дистанце искоса после изведеног корнера, Недо Недић је погодио малу мрежицу за 1:1, играо се 6. минут. Холанђани су форсирали високи пресинг, а честим изменама тренер Мирицки је држао темпо који на моменте Спартак није могао да парира. Суботичани су вребали шансе из контра напада, или после прекида. Пошто су домаћини имали мање играча у ростеру, користили су фаулове да зауставе брзу игру врбашана. На срећу домаћих само пет акумулираних прекршаја су успели да изборе до краја првих двадесет минута а Бјелица је био сигуран на голу.

КМФ СПАРТАК НТМ Чикерија – Суботица

Наставак доноси опет пресинг Холанђана, домаћи играчи покушавају да смире игру и умртве темпо који им не одговара јер су знатно старија али и искуснија екипа… У 32.минуту Авдаловић користи не одлучност Спартака и постиже гол за вођство 1:2. Бурно су реаговали играчи Спартака а нарочито вратар Бјелица који  добија директан црвени картон! Али уместо да са играчем више врбашани постигну гол и повисе предност. Дешава се брза контра Спартака, после добре интервенције другог вратара Хорвацког, који руком баца лопту на противничку половину а хитроноги Недић бежи чувару шутира али у први мах голман Маринковић брани, лопта се опет одбија до Недића који пласира под пречку за поравнање 2:2!  Одушевљење публике у хали спортова.

КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН Врбас

Али тек тада се додатно подиже атмосфера у дворани… Мартин Шмит, високи пивот који користи несмотреност домаће одбране постиже гол за вођство Холанђана – 2:3 у 34.минуту. Тада шеф струке Спартака Тумбас уводи петог играча у игру капитена Горана Поповића уместо вратара Хорвацког. Идеалну шансу не користе гости када буквално са гол линије лопту избија Томић. И како то обично бива када се промаши шанса утакмице следи казна. Стамени нападач Чичић Милан користи убојиту левицу и пласира лопту поред стативе за коначних 3:3, и велико славље суботичана, и коначни тријумф Спартака, прву титулу шампиона Војводине, као и пласман у виши ранг такмичења, Другу футсал лигу Србије.

СПАРТАК: БЈЕЛИЦА МИЛОШ (голман), ПОПОВИЋ ГОРАН (капитен), ВУКОВИЋ СРЂАН, ТОМИЋ НИКОЛА, МАКСИМОВИЋ НИКОЛА,  Хорвацки Владимир, Золнајић Александар, Арежина Момчило, Кујунџић Матео, Недић Недо, Чичић Милан. Тренер: Маријан ТУМБАС.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН: МАРИНКОВИЋ МАРТИН (голман), ШМИТ МАРТИН, РАДОВИЋ ДАНИЛО (капитен), АВДАЛОВИЋ ВУКАШИН, ЛАЗЕТИЋ РАДОСЛАВ, Маројевић Петар, Шмит Андреј, Радановић Лазар, Вујовић Вукашин, Муминовић Немања, Стјеповић Зоран, Драгнић Лука, Пековић Немања. Тренер: Игор МИРИЦКИ.

После утакмице је извршена додала пехара а пораженој екипи је пехар у трајно власништво предао Милан Обрадовић, земеник комесара за суђење ФСВ капитену Летећег Холанђанина Радовић Данилу. Док је велики пехар ФСВ уручио комесар за такмичење Борис Правиловић, капитену и оснивачу КМФ Спартак – Поповић Горану.

После пуних 20 година Суботица ће имати члана Друге футсал лиге ФСС, а то је заслужено СПАРТАК НТМ Чикерија.