ФСС: Први селективни тренинзи нове генерације у Смедереву

Колико је битно да се покрену такмичења за млађе узрасте у футсалу најбоље може оценити селектор Марко Гавриловић, који је са сарадницима кренуо од нуле, јер практично је свега 6-7 играча активно у футсалу а преостали су играчи фудбала…

„Постаје мало традиционално да све своје изјаве након одржаних селективних тренинга отпочињем изјављивањем своје захвалности појединим људима или клубовима али заиста, то је природно, јер вероватно се ниједан од ових селективних тренинга не би ни одржао до сада да свако од раније поменутих није помогао колико је могао. Овог пута желим најпре да се захвалим КМФ Смедерево које је обезбедило дворану за целодневне тренинге и све неопходне реквизите.

На тренинзима који су почели у 10.30 а завршили се у 19.00 било је тридесет и један играч и чак девет голмана. Уз мене су у раду са потенцијалним репрезентативцима учествовали и помоћни тренер репрезентације Драган Ђорђевић и тренер голмана Марко Јовић.

Финале Омладинске футсал лиге на програму је, у среду, 11. маја, у хали у Врању:  КМФ СМЕДЕРЕВО Смедерево – КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН Врбас, као предигра финалне утакмице Футсал КУП-а ФСС.

Генерално, реално говорећи ситуација није сјајна и далеко је од идеалне… Неколико момака је одскочило индивидуалним квалитетом, али ће нам бити потребно баш доста рада да дођемо на ниво да будемо компетитивни. Као ни до сада, како ја, тако и остали чланови стручног штаба не тражимо изговор и не бежимо од рада. Напротив, једва чекам прво званично окупљање ове генерације и верујем да ће након два-три окупљања све бити онако како желе сви људи који се баве футсалом у Србији и који нас подржавају.“ – искрен је Гавриловић.