ФСС: Врање срећније за Летеће Холанђане

Данас је у хали спортова у Врању одиграна финална утакмица Омладинске футсал лиге ФСС, састале су се без дилеме две најбоље омладинске футсал екипе у Србији. Екипа тренера Драгана Ђорђевића није оправдала епитет фаворита јер су заслужено изгубили од Летећег Холанђанина из Врбаса 7:5!

Шеф струке Смедерева Драган Ђорђевић је извео на паркет поставу капитен Николић Урош – Јеремић Михајло – Ђирка Матеја – Пауновић Немања, док је на голу био Дичић Данијел. Са друге стране Игор Мирицки је извео следећу петорку – вратар Петар Маројевић, а у пољу капитен Шмит Андреј – Муминовић Немања – Драгнић Лука – Вујовић Вукашин. Играчи Смедерева, у плавој опреми, су диктирали игру а Летећи Холанђанин је стрпљивом игром у одбрани вребаo шансу из контра напада што је и уродило плодом у 9.минуту утакмице. На средини терена играчи Смедерева губе лопту а у брзој транзицији врбашани одигравају прецизну пас акцију из које пивот Вујовић пласира лопту иза леђа немоћног вратара Дикића – 0:1. Међутим, суви квалитет изабраника Ђорђевића долази до изражаја јер у свега два минута, преокрећу одличним ударцима резултат у своју корист. Прво Пауновић матирао Маројевића за 1:1, да би само после 120 секунди опет из даљине, после прекида резантним ударцем погодио за вођство 2:1, а стрелац је био Јеремић. И уместо да искуснији играчи Смедерева држе лопту и резултат опет следи преокрет. Млађани Дракуловић користи изгледну прилику и поравнава на 2:2, у 14. минуту. Да би неуморни Драгнић голом вратио предност на страну врбашана 2:3, а играо се 16.минут. Сам финиш је донео други гол Вујовића после корнера за 2:4. Али је у последњим секундама вратар Маројевић спречио сигуран погодак Смедерева после брзе акције…

Наставак доноси још више узбуђења и голова. Прво у 22. минуту Јеремић Михајло постиже други гол и смањује на 3:4, што опет доноси неизвесност. Да би неуморни Шмит постигао враднангол за 3:5, у 28.минуту утакмице, када је истрчао контру и теледириговану лопту послао кроз ноге Дичићу. Није прошло ни 60 секунди а резултат је на семафору био 4:5, „кривац“ је Станојловић који проналази небрањени део мреже Маројевића, јер су врбашани каснили у фази одбране. Сам финиш меча је протекао у игри 5 на 4 јер је Драган Ђорђевић увео петог играча Пауновића уместо голмана Дичића. Али врбашани су постигли гол после аута, најприбранији је био Шмит за 4:6, деведесет секунди пре краја. Да би после само десетак секунди играч-голман Немања Пауновић, искористио смушеност одбране Холанђана, и после одбијања лопте погађа резантним ударцем саме рашље за 5:6. Да би тачку на овај драматичан сусрет ставио Муминовић на асистенцију Шмита за коначних 5:7!

Врбашани су заслужено славили, показали су футсал у Врбасу и даље вреди пошто траје, без прекида, више од 20 година. Поново се рађају неки нови клинци…

Ово је омладинцима Летећег Холанђанина други пехар јер су пре две сезоне победили такође у финалу Омладинске футсал лиге ФСС, Земун Само право, али тада после бољег извођења пенала.

Уследила је церемонија додела плакета службеним лицима ФСС које је уручио Раденко Бошковић, комесар за такмичење футсала ФСС. Затим је Марко Гавриловић, селектор У19 репрезентације поделио сребрне медаље екипи Смедерева. Потом су уручене златне медаље играчима и руководству Летећег Холанђанина као и велики пехар ФСС.

СМЕДЕРЕВО – ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН   5:7 (2:4)

Врање, 11.мај 2022. Гледалаца око 150. Судије ФСС: Јовић Братислав, Ристић Данијел и Златковић Данијел. Стрелци: 0:1 Вујовић 9, 1:1 Пауновић 11, 2:1 Јеремић, 2:2 Дракуловић 14, 2:3 Драгнић 16, 2:4 Вујовић, 3:4 Јеремић 22, 3:5 Шмит 28, 4:5 Станојловић 29, 4:6 Шмит 38, 5:6 Пауновић и 5:7 Муминовић 40. Жути картони: Јеремић Михајло, Ћирка Матеја и Ђоршевић Драган (Смедерево), Драгнић Лука (Летећи Холанђанин).

СМЕДЕРЕВО: Данијел ДИЧИЋ, Урош НИКОЛИЋ /Кап/, Михајло ЈЕРЕМИЋ, Матеја ЋИРКА, Немања ПАУНОВИЋ, Јован ЈЕРЕМИЋ, Никола МИЛОРАДОВИЋ, Жељко МИЛАНОВИЋ, Јован СПАСИЋ, Страхиња СТАНОЈЛОВИЋ и Алекса СТОЈАНОВИЋ. Тренер: Драган ЂОРЂЕВИЋ.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН: Патар МАРОЈЕВИЋ, Андреј ШМИТ /Кап/, Вукашин ВУЈОВИЋ, Немања МУМИНОВИЋ, Лука ДРАГНИЋ, Јован ДАНИЛОВИЋ, Митар МИЋУНОВИЋ, Стефан МИЛИЋЕВИЋ, Алекса ТУТЊЕВИЋ, Милија ДРАКУЛОВИЋ, Вук ПРАВИЛОВИЋ и Зоран КОСТЕЛНИК. Тренер: Игор МИРИЦКИ.