УЕФА ЕУРО 2023: Србија пружила достојан отпор Холандији

У дерби утакмици трећег кола која је одлучивала о победнику прелиминарне рунде квалификација за УЕФА Футсал ЕУРО, женска репрезентација Србије поражена је од репрезентације Холандије резултатом 2:5 (1:2).

Први фаворит на турниру, селекција Холанђандије је показала и на терену хале „владе Дивац“ у Врњачкој Бањи, очекивани квалитет и ниво футсала. Изабранице селектора Владимира Јовановића су достојно репрезентовале нашу земљу  и пружиле су фантастичан отпор, а у већем делу меча биле су поптуно равноправан ривал, али је ипак пресудило веће искуство и индивидуални квалутет Холанђанки.

На крају, мало је недостајало да Србија заврши на првом месту. Треба бити реалан, и рећи да је корак више учињен, после две победе доживљен је пораз, који даје наду женском футсалу. Сада преостаје да се покуша формирање неколико женских футсал клубова који би премијерно чинили Прву футсал лигу Србије, а која би уједно била и одскочна даска за репрезентацију Србије. Што би умногоме олакшало селектору Јовановићу и стручном штабу репрезентације Србије.

СРБИЈА – ХОЛАНДИЈА   2:5 (1:2)

СТРЕЛЦИ: 0:1 Де Гроен 7′, 0:2 Де Гроен 8′, 1:2 Вуковић 17′, 1:3 Дрост 25′, 1:4 Дрост 26′, 2:4 Вуковић 33′ и 2:5 Кортлевер 39.минут. Дворана „Владе Дивац“ у Врњачкој Бањи.

СРБИЈА: Шипетић, Батинић, Трбојевић, Кнежевић, Марјановић. Величковић, Тришић, Јанковић, Димитријевић, Максимовић, Вуковић, Дробњак, Васиљковић. Селектор Владимир Јовановић Прша.

ХОЛАНДИЈА: Реитсма, Велтроп, Висер, Нотебум, Лот. Трост, Де Гроен, Дрост, Ханд, Вершор, Ван Дем Бомга, Барендсе, Кортлевер, Бранд.