ФСС: Окупљање Омладинске репрезентације у Пожаревцу

Селектор U19 селекције Србије Марко Гавриловић припрема нови циклус селективних тренинга за репрезентацију до 19 година на којима ће бити играчи рођени 2004. године и млађи. Према раније утврђеном календару планирано је да се одрже 11. јуна (субота) у Пожаревцу. За разлику од претходних тренинга који су били отвореног типа и на које су клубови могли послати све играче за које тренери сматрају да имају квалитет, овај пут ће бити сасвим другачије. Крајње је време да се скрати списак, направи база, и групише квалитет, па ће право доласка имати само играчи које је селектор и стручни штаб изабрао, а који ће добити и званичан позив ФСС. Поред праћења свих момака кроз лиге и игре у клубовима и низ селективних тренинга који су одржани до сада, жеља стручног штаба је да их види још једном на делу, пред прво званично окупљање ове генерације и припреме које ће бити у хотелу „Шумарице“ у Крагујевцу од 29. јуна до 4. јула.  На тим припремама ће бити присутно дванаест (12) играча и три (3) голмана.  А предстојећи селективни тренинзи који су планирани за 11-и јун, у Пожаревцу ће додатно искристалисати тај списак.

Марко Гавриловић се захваљује КМФ Пожаревцу на великој помоћи у организацији предстојећег окупљања, као и свим клубовима чији играчи ће бити присутни на селективним тренинзима.

„Што се саме репрезентације до 19 година тиче, она ће у марту 2023. године (21. – 26. март) играти квалификације за ЕП.  Још се не зна ни са ким, ни где јер се ЕП за генерацију 2002/03 игра у септембру у Шпанији. Након тога ће бити и жреб за квалификације и тада ће знати из ког шешира идемо у жреб. Надам се да ће нам успех који смо постигли са претходном генерацијом и освојено друго место у групи, олакшати мало жреб и да ћемо добити добити доста лакшу групу од оне из марта ове године (Француска, Мађарска и Словенија). Како год, данас нема лаких ривала, на нама је да се спремамо, да марљиво радимо и да у нашем најбољем издању сачекамо март наредне године…“ – закључује Гавриловић.