Владимир Јовановић Прша : Ове девојке заслужују да им се још више посветимо сви ми који волимо футсал

Kолико сте задовољни постигнутим са женском репрезентацијом  Србије, на недавно завршеном УЕФА турниру у Врњачкој Бањи ? Да ли можете да дате ретроспективу на протекле утакмице?

 • Задовољни смо са отварањем турнира и резултатом против Северне Ирске, али не и приказаном игром.
 • На следећој утакмици су девојке приказале најбољу игру на турниру, додуше против најслабијег противника у групи, екипе Летоније. На том мечу смо видели да женска футсал репрезентација Србије има потенцијала и да уз проширење базе играчица, можемо још више напредовати у свим сегментима игре.
 • На одлучујућој утакмици против репрезентације Холандије која је имала исти учинак као и наша репрезентација (по две победе), тражио се победник групе и путник на квалификације за Европско првенство.
  Утакмицу смо отворили веома добро и сам почетак није показивао да ћемо на крају бити лако савладани резултатом 2:5.
извор: ФСС

На жалост се нисмо пласирали на квалификације за ЕП, али се надамо да ће се ускоро основати футсал лига за жене по регионима и онда ће све бити лакше.

С обзиром да сте били селектор У-19 репрезентације, помоћни тренер А тима и сада селектор женске репрезентације, која је највећа разлика у раду са мушком и женском екипом?

 • Разлика у раду са женама је велика, јер на жалост све девојке које долазе у репрезентацију не тренирају футсал.
  Самим тим је посао веома отежан.
 • Морам да похвалим све девојке са којима смо сарађивали и док сам био помоћник селектора Дејана Мајеса и сада када сам селектор, на професионалном односу према тренинзима, посвећености и раду током сваког окупљања репрезентације.

Који су наредни планови везани за женску репрезентацију ?

 • Што се планова са женском футсал репрезентацијом Србије тиче, они доста зависе тренутно од формирања футсал лиге.
  Пробаћемо да у неком наредном периоду кренемо и са селективним тренинзима по регионима, да би још спремније дочекали следећи циклус квалификација.
 • Још једном хвала свим девојкама које су се одазвале позиву за предквалификациони турнир у Врњачкој Бањи и дале свој максимум у овом тренутку.
  Ове девојке заслужују да им се још више посветимо сви ми који волимо футсал.
извор: ФСС
извор: ФСС