ФСС: Нових 18 тренера футсала са УЕФА Б лиценцом

Завршен је још један циклус, други по реду, усавршавања футсал тренера за УЕФА Б лиценцу. Имена од 18 тренера дају нови талас промена у струци што се клупског футсала у Србији тиче. Четири викенда, четири модула мноштво предавања, вежби, урађених задатака искусних предавача је крунисано успешним полагањем завршног испита, који су припремили значајна имена светског футсала наш Горан Иванчић и инструктор ФИФА Мићо Мартић.

Следи списак полазника који су успешно положили и стекли звање УЕФА „Б“ футсал тренер:

 1. МИЛИВОЈ БАТИНИЦА – САС, (Национална лиценца Ц – 2016),
 2. ЖЕЉКО БОРОЈЕВИЋ – НОВА ПАЗОВА, (Национална лиценца Ц – 2015),
 3. ПАЈА ГРАДИЋ – ЗЕМУН САМО ПРАВО, (Национална лиценца Ц – 2019),
 4. МИЛАН ГРАХОВАЦ – БАЊИЦА, (Национална лиценца Ц – 2020),
 5. МИЛОШ ЂОРЂЕВИЋ – ПОЖАРЕВАЦ, (Национална лиценца Ц – 2016),
 6. ЗОРАН ЖИГИЋ – ПАЛЕЖ, (Национална лиценца Ц – 2015),
 7. ГОРАН ЈОВИЋ – ВРАЊЕ, (Национална лиценца Ц – 2015),
 8. ВЛАДИМИР ЛАЗИЋ – ФОН, (Национална лиценца Ц – 2016),
 9. МИЛОШ КРИВОКУЋА – ИВАЊИЦА, (Национална лиценца Ц – 2016),
 10. ВЛАДИМИР МИЛОСАВАЦ – СПАРТАК, (Национална лиценца Ц – 2015),
 11. ЗОРАН МИХАЈЛОВИЋ – ГВОЗДЕНИ ПУК, (Национална лиценца Ц – 2016),
 12. ПАВЛЕ ПАВЛОВИЋ – КАЛЧА, (Национална лиценца Ц – 2020),
 13. ВЕЉКО СПАСОЈЕВИЋ (Национална лиценца Ц – 2015),
 14. НЕНАД СТОЈАНОВИЋ – ЛЕСКОВАЦ, (Национална лиценца Ц – 2020),
 15. ВЛАДИМИР СТОЈКОВИЋ – СТУДЕНТСКИ ГРАД, (Национална лиценца Ц – 2015),
 16. АЛЕКСАНДАР ТАЛИЋ (Национална лиценца Ц – 2019),
 17. НЕГОМОР ТРМЧИЋ – КОЊАРНИК (Национална лиценца Ц – 2020),
 18. ИГОР ШОШО – БЕЧЕЈ (Национална лиценца Ц – 2015).

Идеалне услове су полазници имали у оптималноим амбијенту спортског центра ФСС у Старој Пазови. А оцену минулог циклуса за усавршавање футсал тренера дао је намлађи полазник, али предан футсал заљубљеник – Милан Граховац који је до сада био играч и тренер Бањице као и Земуна Само право.

Милан Граховац – успешно положио за УЕФА Б лиценцу

„Бити део друге групе полазника УЕФА “Б” футсал лиценце је била привилегија, пошто су то тренери и Играчи са дугогодисњим стажом и добрим каријерама у највишемим ранговима наше земље. Искуство и знање које смо стекли у последњих скоро годину дана је непроцењиво, сјајни су предавачи и инструктори били током целог семинара, на челу са Гораном Иванчићем, који је саставио дрим тим предавача, најбољих у својим сферама занимања укључујући и господина Мићу Мартића, светски признато футсал име.

Свакако је ово била одлична ствар за сваког тренера који има вољу и праву жељу да се озбиљно бави овим послом. Имали смо одличну атмосферу и тимски рад током целог семинара, склопила се добра хемија, што је и донело резултат на крају да сви успешно завршимо овај семинар.

Захваљујем се и ФСС, који је обезбедио одличне услове за нас, као и свим предавачима који су уложили труд да нас едукују са разним темама које можда нису главни део тактике футсала али су неизоставни део истог, као што су спортска медицина, психологија, кондиција. Поменуо бих и сјајног Владу Радојичића, који нам је доста помогао током семинара својим знањем и искуством. Сад све то треба уклопити до почетка наредне сезоне а кроз све виђено, уверен сам да ће ова група оставити добар печат ове сезоне у нашим клубовима и да оно право тек сад почиње.“ – закључује Граховац.