ФСС: Објављен коначан списак Омладинске репрезентације

Одржан је селективни тренинг у хали у Пожаревцу, који је био филтер за коначни списак пред прво окупљање У19 селекције у Крагујевцу. Селектор Марко Гавриловић је са тренером Драганом Ђорђевићем тестирао футсал наде Србије који су рођени 2004. године и млађе.

На списку се налази 15 имена, три (3) голмана и дванаест (12) играча:

 1. Милан ПАВЛОВИЋ (Јастребац) голман,
 2. Урош ЈОВАНОВИЋ (Лозница град) голман ,
 3. Лука МАКИВИЋ (ФОН) голман,
 4. Немања МУМИНОВИЋ (Летећи Холанђанин),
 5. Вукашин ВУЈОВИЋ (Летећи Холанђанин),
 6. Ђорђе РАКИЋ (Лозница град),
 7. Ђорђе МИЉКОВИЋ (Гвоздени пук),
 8. Огњен ПАЈКОВИЋ (ФОН),
 9. Стефан ЂУКИЋ (Винтер спорт),
 10. Немања АНЂЕЛКОВИЋ (Врање),
 11. Илија ВЛАЈКОВИЂ ТОМИЋ (Прогрес 2019),
 12. Урош ТОШИЋ (Пожаревац),
 13. Михајло ЈЕРЕМИЋ (Смедерево),
 14. Алекса СТОЈАНОВИЋ (Смедерево), и
 15. Никола СТОЈАНОВИЋ (Брђанка).

– „Од нечега смо морали почнемо, направили смо тај последњи филтер и крећемо. Иако се на први поглед чини да имамо времена то и није тако, јер период до квалификационих утакмица за Европског првенства морамо озбиљно да схватимо, и нема простора за опуштања. Започели смо нови циклус и сада је примарно упознавање играча са начином на који функционише репрезентација“ – јасан је Гавриловић.

Нова генерација играча рођених 2004. мора прво да сачека завршетак предстојећег ЕП. Неопходно је да би се после завршетка ЕП утврдио коначан распоред репрезентација по шеширима. Очекује се да репрезентација Србије буде рангирана из главног жреба, из вероватно другог или трећег шешира.

Oд 29.јуна до 4.јула у Крагујевцу, биће одржане прве мини припреме нове генерације пред предстојећи циклус УЕФА квалификација. Од јесени се поново крећу Омладинске лиге по регионима у којима ће бити сигурно нових потенцијалних репрезентативаца…