НОВИ САД: Спонзори напустили клуб, играчи на трансфер листи

Свим љубитељима футсала у Србији је кристално јасно, да је „игра на петопарцу“ још увек  на аматерском нивоу, да футсал играчи немају уговоре осим неколико изузетака, а увелико је познато да се трансфери склапају на дату реч, а зараде и евентуални бонуси се исплаћују не баш редовно, али скорашња дешавања у Новом Саду опет су довела футсал у жижу спортске јавности, али у негативном значењу.

КМФ НОВИ САД је имао одличну минулу сезону, били су други иза Економца, а преко баража су стигли до елите, потом су челни људи клуба одушевили своје навијаче, али и читаву Србију – оригиналним видео спотом!

Успешно су обављени трансфери репрезентативаца Слободана Бобе Рајчевића и Николе Матијевића који су представљени на специфичан начин и деловало је да Новосађани тек склапају моћан тим. Било је прича да су у завршним преговорима са два репрезентативца Украјине…

Матијевић и Рајчевић пред долазак у Нови Сад

Појачање на полусезони репрезентативац Нинослав Алексић затим голман Миљана Радмановића, али и футсалера попут искусног Давора Поповића, талентованих младих играча Паповића и Савковића су требали да буду део победничког тима из главног града Војводине.

 

Међутим, прострујала је информација да су два главна спонзора клуба донели одлуку да више не финансирају клуб Нови Сад, а пошто су играчи били практично без уговора, остављени су на цедилу. Сви играчи су добили одрешене руке у потрази за новим трансферима…

Милан Пајић, један од челника овог клуба је потврдио ову информацију, за медије: „ – Спонзори су дефинитивно изашли из клуба. Клуб ће се такмичити у Првој лиги, али не са амбицијама које су биле планиране. Сви играчи су слободни у избору нове средине, ко жели да прихвати нове услове и жели да остане, остаће“ – истакао је Пајић.