УЕФА ЛП квалификације: Лозница три од три

Првак Србије у футсалу, екипа ЛОЗНИЦА ГРАД 2018 је остварила све три победе у Берну. После прве две може се рећи лагане и убедљиве победе, данас је у дербију групе Д савладана екипа првака Швајцарске Минерва, чиме су изабраници тренера Борка Суруџића освојили прво место и потврдили учешће у главној рунди УЕФА Лиге првака која ће се одржати у Мостару.

Лозница Град 2018 – Фолгора  17:1 (9:0)

У првом колу Лозница Град је имала само лакши тренинг против првака Сан Марина. Екипа Фолгоре је дала почасни гол док су стрелци за Лозница Град били: Коцић 2,17 и 32, Перић 4, Таборда 14 и 16, , Аврамовић 15, Стојковић 18,28 и 31, Милосављевић 20 и 40, Ристановић 27, Рамић 30, Росић 31 и Јањић 32.минут.

Вестерален – Лозница Град   2:9 (1:3)

У другом колу много тежи противник, и већи изазов али само у првих двадесет минута. Првак Норвешке је био конкурентан играчима Лознице само у првом делу сусрета који је завршен 3:1 у корист нашег првака. У наставку Лозница Град је диктирала темпо, стварала шансе и погађала мрежу норвешког вратара. И победа није долазила у питање, на крају резултат 9:2 је стајало на семафору а стрелци су били: Таборда 7 и 33, Данијел 10, Јањић 12 и 32, Халворсен АГ 27, Коцић 30, Алоисеус АГ 31, и Стојковић 39.минут.

ДАНИЈЕЛ ДЕ СОУЗА – КМФ ЛОЗНИЦА ГРАД 2018

Минерва – Лозница Град   3:4 (2:2)

У данашњем 3. колу се одлучивало ко ће бити победник групе Д, и ко ће се пласирати у наредну главну рунду УЕФА Лиге првака. Лозници је одговарао и нерешен резултат али су футсалери шефа струке Суруџића одиграли довољно квалитетно и трећом победом потврдили пласман у наредну рунду. Међутим, није све кренуло како треба за момке из Лознице, прво је Газер у петом, а затим и расположени Фабио у 14.минуту довео домаће у изненађујуће вођство од 2:0! Тренер Суруџић узима тајм-аут и до краја полувремена прво Коцић у 15, а затим и Аврамовић у 18.минуту постижу голове и доносе егал пред одмор. Видело се да је Лозница Град пре свега квалитетнија екипа са много већим ростером али и искуснијим футсал играчима. Уз смањене грешке и осцилације Лозница у само два минута постиже два гола – Коцић 32, и Данијел 34 решавају питање коначног победника. У самом финишу утакмице поменути Фабио смањује за коначних 3:4!

За Лозницу Град 2018 су наступали: Јаков Вулић и Николић /голмани/, Младен Коцић, Табодра дос Сантос, Данијел де Соуза, Денис Рамић, Марко Перић /Кап./, Александар Јањић, Aлександар Ристановић, Ђорђе Ракић, Немања Милосављевић, Mарко Аврамовић, Ђорђе Росић и Милош Стојковић. Тренер – Борко Суруџић.

 

У главној рунди УЕФА Лиге првака, поред домаћина екипе првака БиХ МОСТАР СГ, наступаће још и АРАЗ (Азербејџан), и ОРЕБРО (Шведска).