ФСС: Орлићи заокружили други мини циклус припрема

Омладинска футсал репрезентација Србије је одиграла два припремна меча са сениорским саставима Пожаревца и Смедерева. У првој утакмици орлићи су одиграли нерешено 5:5 у Пожаревцу, док су у другој утакмици изгубили у Смедереву 4:3, од истоимене футсал екипе.

О до сада урађеном направио је кратку анализу селектор Марко Гавриловић:

„ Сматрали смо да ће нам ове мини припреме и два пријатељска меча са Пожаревцем и Смедеревом помоћи да обновимо ствари које смо радили у Крагујевцу, да их пробамо кроз мечеве и да видимо на кога то можемо да рачунамо пред квалификације које нас чекају. Иако су Пожаревљани и Смедеревци наступали у „комбинованом“ саставу, ти мечеви су се за нас показали као пун погодак. Резултат је био небитан и сви момци су добили шансу да се наметну. Има неких помака у игри и ствари које обећавају и радују. Такође, има и доста ствари које не штимају и проблема које морамо до марта да искоренимо. Већина дечака не игра у клубовима и свака утакмица је овим децацима прилика да науче нешто ново, да напредују и да стичу драгоцено искуство. Генерално сам задовољан виђеним и очекивао сам тако нешто. Није сјајно, тј. много далеко је од сјајног али не би ни било реално да је другачије сад. Кроз ова два окупљања су се упознали са начином рада и захтевима у игри који се од њих траже, а такође су кроз ове две утакмице мало разбили и трему коју су имали, тако да у октобру очекујем да направимо још један корак напред у односу на то где смо сад. Биће и промена на наредном списку, то је сигурно.“ – закључује  Марко Гавриловић.

 

Ускоро (22-25. октобар) Орлиће очекују још два припремна меча против адекватне селекције Русије. Највероватније ће се те пријатељске утакмице одиграти у Врњачкој Бањи. То ће такође бити одлична прилика да Орлићи стекну ново искуство и одмере снаге са једном од најбољих репрезентација света у том узрасту.

 

Наредно ЕП за U19 биће одржано у Хрватској, у перидоу 3 – 10. септембар 2023. године а утакмице ће се одиграти у хали Затика у Поречу, одлучила је УЕФА у Ниону.